Wiepie van der Veen

Voorstellen voor een vrije samenleving, waardigheid voor iedereen, een dienstbare overheid en focus op duurzaamheid.

Opgegroeid op het platteland, aan de rand van een klein frysk dorp, kon ik er als kind van genieten hoe de koeien in de weilanden om ons heen liepen. Ik kijk hier dankbaar op terug en ben nog dankbaarder dat ik nu mijn dochter en ons tijdelijk pleegkind dezelfde opgroei omgeving mag geven in Slagharen, in het buitengebied, tussen de melkveebedrijven. Samen met mijn man zijn wij in 2011 verhuist naar de gemeente Hardenberg. We hebben 8 jaar in Dedemsvaart gewoond en zijn in 2019 binnen de gemeente naar Slagharen verhuisd.
 
In mijn dagelijks leven ben ik moeder van een dochter en nu tijdelijk een prachtig pleegkind. Ben ik betrokken bij jongerenactiviteiten vanuit onze kerk en werk ik als adviseur werkgeversdiensten regio Zwolle ten dienste van het UWV waarbij mens en maatschappij centraal staan.  

Op de kieslijst van De ChristenUnie Hardenberg staan betekend voor mij zichtbaarheid geven aan “kind en gezin” al dan niet in een kwetsbare situatie. Ook draag ik geloof voor oog houden voor een inclusieve samenleving waarin ruimte mag zijn voor “anders denkenden” en jongeren en waarin mensen niet worden buiten gesloten.  In ons verkiezingsprogramma staat ” Dat elk mens waardevol is en dat die waarde niet afhangt van prestaties, gezondheid, seksuele geaardheid, afkomst, leeftijd, gewenstheid of geluk. Al het leven, in gaafheid en gebrokenheid, verdient het om tot ontplooiing te komen, mee te doen, te worden beschermd en om de juiste zorg te krijgen als dat nodig is.”  
Wat een geweldig uitgangspunt om “samen recht aan te doen”.