Oog voor elkaar, blik op de toekomst

Voorstellen voor een vrije samenleving, waardigheid voor iedereen, een dienstbare overheid en focus op duurzaamheid.

Oog voor elkaar, blik op de toekomst

14 mei 2022 Geen categorie 0

Zaterdagochtend 14 mei 2022 presenteerden het CDA, OpKoers.nu, de ChristenUnie en de VVD het coalitieakkoord 2022 – 2026 met als titel: “Oog voor elkaar, blik op de toekomst”.

De bijeenkomst werd gehouden in MFC De Baron in Dedemsvaart. Hiermee komt een einde aan een intensieve periode van onderhandelingen over de samenstelling van de coalitie, het college en het akkoord. Namens de fractie zijn lijsttrekker Alwin te Rietstap en fractievoorzitter Simone Hof de onderhandelingen in gegaan. Zij wisten zich daarbij volledig gesteund door de fractie. Wij hadden, net als de andere drie fracties, de voorkeur voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Belangrijke redenen daarvoor waren de breedte van de coalitie – 28 zetels – en het belang dat we hechten aan de inbreng van de hele gemeenteraad. Immers, iedere zetel, ongeacht van welke partij, telt even zwaar. De ChristenUnie vindt dat dit goed gelukt is.

Alle onderwerpen die de ChristenUnie graag wilde terugzien in het coalitieakkoord, komen daarin ook aan bod. Met een uitgebreide sociale paragraaf, aandacht voor brede welvaart, positieve gezondheid, natuur en klimaat en onze (agrarische) ondernemers. Ook kunst & cultuur, onderwijs en (regionale) bereikbaarheid hebben een plek gekregen in het akkoord. De portefeuille van Alwin te Rietstap, die een tweede termijn als wethouder ingaat, lijkt in omvang een beetje kleiner dan in de afgelopen periode, maar in tijdbesteding zal het niet te merken zijn. Het stelt hem in staat voort te bouwen op het grondwerk dat hij de afgelopen vier jaar heeft gelegd en de positie van de gemeente Hardenberg in de regio verder uit te bouwen en te verstevigen.

Na al deze woorden is het nu tijd om aan de slag te gaan. Op 24 mei aanstaande wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Dat betekent meteen ook dat de ChristenUnie een nieuw raadslid krijgt, in de persoon van Gineke Peltjes. De fractie van de ChristenUnie kijkt terug op een waardevolle periode van onderhandelingen en is dankbaar voor het resultaat. Wij vragen u om samen met ons deze dankbaarheid uit te spreken in gebed en met ons mee te bidden om wijsheid en inzicht voor de komende bestuursperiode.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.