Werkbezoek bij Mijn Energiefabriek

Voorstellen voor een vrije samenleving, waardigheid voor iedereen, een dienstbare overheid en focus op duurzaamheid.

Werkbezoek bij Mijn Energiefabriek

1 februari 2022 Geen categorie 0

Een stormachtige 31 januari-ochtend, met weinig zon (in dit verband niet onbelangrijk om te vermelden) en Mijn Energiefabriek aan de Denemarkenweg 5 in Hardenberg, het bedrijf van Henk Meulink. Dat waren de hoofdingrediënten van het werkbezoek dat Hans Odink en Simone Hof daar namens de ChristenUnie Hardenberg brachten.

Henk begon Mijn Energiefabriek in 2009. Het bedrijf is een groothandel in systemen, of zoals ze zelf zeggen: totaaloplossingen, voor zonne-energie. Klanten zijn voornamelijk installateurs en aannemers, verspreid over Nederland. Henk heeft oog voor zijn vijf medewerkers en veel enthousiasme voor zijn bedrijf, dat hij graag laat zien. Hij is, naast lijstduwer (nummer 29) op de kieslijst van de ChristenUnie, een vernieuwende ondernemer met hart voor de schepping en de minderbedeelde medemens. Hij verbindt duurzaamheid en omzien naar elkaar door hoe hij met zijn bedrijf en het succes dat hij ermee heeft, omgaat.

Dat hart voor de schepping geeft hij onder andere invulling door dagelijks met bereikbare, slimme en duurzame energie-opwekking bezig te zijn. Zo is hij groot voorstander van de zonneladder, die erop neerkomt dat eerst alle daken die daarvoor geschikt zijn, worden volgelegd met zonnepanelen en daarna pas zonnevelden in beeld komen. Met Mijn Energiefabriek biedt hij ook oplossingen voor openbare verlichting, laadpunten voor de auto en opslag van elektriciteit.

Het hart voor de minderbedeelde medemens laat hij spreken door jaarlijks een deel van de bedrijfswinst in een stichting, Our Energy Foundation, te stoppen. Ze zorgen met behulp van zonne-energie voor een betrouwbare en stabiele stroomvoorziening voor instellingen en scholen in Afrika. Ze kiezen er bewust voor kleine, lokale organisaties te ondersteunen, die grote impact hebben op de lokale bevolking.

Henk realiseert zich dat hij dit kan doen omdat het hem voor de wind gaat. Maar hij ziet het ook als een soort opdracht. “Omdat je niet alleen over je overtuiging moet praten, maar die ook in praktijk behoort te brengen.”

Mijn Energiefabriek: http://www.mijnenergiefabriek.nl

Our Energy Foundation: http://www.ourenergyfoundation.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.